19 Mayıs 2012 Cumartesi

Zara Top 10



TOG Bazar İçin Geri Sayım Başladı... TOG Bazar 22 Mayıs’ta Esma Sultan Yalısı’nda…


Türkiye’de “gençlerin sivil toplum kuruluşu” olarak 10.yılını kutlayan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), TOG Bazar’ın altıncısını bu yıl 22 Mayıs Salı günü Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirecek. Ünlü markaları biraraya getiren TOG Bazar’dan elde edilen gelir, Toplum Gönüllüsü Gençlerin Türkiye’nin dört bir yanında hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak.
Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından her yıl düzenlenen TOG Bazar‘da bu yıl hedef 400.000TL gelir elde ederek Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere destek sağlamak. Geçtiğimiz yıl TOG Bazar’ı 1700 ziyaretçi gezmiş ve 329.000 TL gelir elde edilerek TOG projelerine aktarılmıştı.
Her sene olduğu gibi Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşecek olan TOG Bazar’ a bu sene 100’ün üzerinde firma birbirinden özel tasarımlarıyla katılıyor. Assos, Ege Yapı Group , Rasen İnşaat ve La Maison des Fleurs co-sponsorluğunda düzenlenecek olan TOG Bazar’da her firma kendileri için ayrılan standlarda ürünlerini satışa çıkaracak.

TOG Bazar kapsamında ayrıca, cemiyet, sanat ve iş dünyasının genç kuşağından önemli isimler tarafından tasarımı yapılan t-shirtler’in de satışı gerçekleşecek. Aralarında Ezgi Kramer, Buse Terim, Aslı Tandoğan, Yasemin Dormen, Esma Karamancı, Pelin Akın, Nazlı Soylu, Nazlı Yazıcı, Ferhan Şensoy, Pınar Sabancı, Irmak Köseoğlu, Begüm Eyilik ve Zeynep Köseoğlu gibi isimlerin bulunduğu bu genç kadınlar TOG için çok özel t-shirtler tasarladılar. Her biri 50 liradan satılacak olan bu t-shirtlerden elde edilen gelir TOG’lu genç kadınlara destek için yürütülen “Kadın Hakları Eğitici Eğitimi” projesinin hayata geçmesine katkıda bulunacak.



BU YAZI MILANO’DA, DÜNYANIN EN İYİ MODA OKULLARINDAN BİRİNDE GEÇİRMEYE NE DERSİNİZ?


Dünyanın en iyi moda okulları arasında gösterilen ve mezunları arasında Franco Moschino, Domenico Dolce, Alessandra Facchinetti ve Alessandro De Benedetti gibi çok özel isimler olan Istituto Marangoni’nin dünyadaki en iyi 2. temsilcisi olan Firenze Yurtdışı Eğitim ; moda tutkunu genç yetenekler için “Milano’da bir Istanbullu” isimli bir yarışma düzenledi. Yarışmanın birincilik ödülü ise Istituto Marangoni Milano kampüsünde İngilizce , “Fashion Image Consultant” (Moda İmaj Danışmanlığı) Yaz Okulu’nda 3 haftalık özel bir eğitim ve Milano’da konaklama.

Genç yeteneklerin moda vizyonlarını geliştirecek ve dünyaya açılmalarını sağlayacak yarışmanın konusu “Modanın merkezi Milano’da kozmopolit İstanbullu’nun fark yaratan stili”ni yansıtacak kolaj çalışması.



18 Mayıs 2012 Cuma

shourouk-fallwinter-2012



PINKO VE MISS PIGGY


Muppet Show’un sevimli karakteri Miss Piggy, yuvarlak hatları olmasına rağmen modanın kalbi Paris’te bile büyük ilgi gördü ve bu senenin moda ikonu oldu. Kimse onun tombulluğunu önemsemedi ve her moda haberinde karşımıza çıktı. “The Muppets” filmi ile de bu sene, tüm dikkatleri üzerine çekti.

Miss Piggy’nin moda dünyasında taşıdığı zarafeti kendi bünyesine katmak isteyen PINKO, Miss Piggy’i konu alan bir tişört serisi tasarladı. Miss Piggy’nin şık, havalı, feminen, göz kamaştıran ve kalpleri eriten ruhu, PINKO’nun bu muhteşem tişörtlerine yansımış. Muhteşem bir el işçiliği barındıran, çok zengin payet, kristal, dantel ve metal boncuklarla süslü bir koleksiyon. Her modeldeki Miss Piggy baskısı ise siyah mikro taşlar ve uzun Lurex kirpiklerle taçlandırılmış.
Miss Piggy tişörtleri, PINKO mağazalarında, yurtdışıyla aynı zamanda satışa sunuluyor.
www.pinko.it

17 Mayıs 2012 Perşembe

Kate Winslet's Lancome Rénergie Eclat Photo Shoot - Behind the Scenes


Ünlü aktris Kate Winslet'in de yüzü olduğu Lancôme'nin Rénergie Multi-Lift ürününü çok merak ediyorum. Cildi toparlayarak daha sıkı ve dolgun kılan, kırışıklık görünümü azaltan bu krem, cildin dokusunu daha pürüzsüz kılıyormuş. 4 farklı renk seçeneği bulunan Lancôme Rénergie Multi-Lift, anında aydınlık ve homojen bir cilt tonu sağlıyor. Bu ürün renk seçenekleriyle ve özellikleriyle yaz dönemi için ideal gözüküyor. Alınacaklar listemde birinci sırada :)









BCBG MAXAZRIA



BCBG Maxazria mağazasına gidip Herve Leger'in koleksiyona, elbise ve
eteklerine bakmak istedim. Çünkü renk ve modelleri ile kumaşlarını çok
seviyorum. Mağazaya girmişken, beğendiğim birkaç çanta ve plaj terliklerinin de resimlerini sizin için çektim. Bu arada ince ve tatlı renk tonlarındaki tişörtleri sorduğumda bana burçlara göre verdiklerini, hepsinin farklı olduğunu söylediler. Çok hoşuma gitti doğrusu.


Ralph Lauren


Ralph Lauren'in toz pembe ve mavi yeşil uçuk tonlardaki bu dolgulu şık
ayakkabılara bayıldım doğrusu.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Misela


Misela'dan size daha önce bahsetmiştim. Dün Misela'nın butiğine gittim ve tasarımlarına bayıldım. Harika çantalar tasarlamış, renkleri müthiş kullanmış. Özellikle yılanlı çantalarını çok beğendim. Kendisini sanatçı kişiliği ve yaratıcılığından dolayı kutluyorum. Minik karelerle tasarım çantalarını sizle paylaşmak istiyorum.

Remzi kitabevi

En son okuduğum 2 kitaptan size bahsetmek istiyorum. İlki Aydın Boysan'ın "Bir Ömür Yetmiyor" isimli kitabı. Günümüzün filozofu diyebileceğimiz Aydın Boysan'ın dopdolu yaşamından kesitler sunan kitap, okurken güldürüyor, öğretiyor ve tabi ki düşündürüyor. Aydın Boysan'ın yaşadıklarına baktığımızda ona hak vermemek elde değil. Gerçekten de "Bir Ömür Yetmiyor!"

Diğer kitap ise, Ted Andrews'in "Renklerin İyileştirici Gücü". Kitapta, renklerin fiziksel, duygusal ve zihinsel dünyamızı nasıl etkilediği hakkında önemli bilgiler içeriyor. Eğer renklerin psikolojinizi nasıl etkilediğini, iyileştirme gücünün olup olmadığını merak ediyorsanız kitabı şiddetle tavsiye ederim.