5 Kasım 2012 Pazartesi

Sakızlı Muhallebi Tarifim


Severek yaptığım sakızlı muhallebim, dostlarım tarafından çok beğeniliyor. Herkesin merak ettiği ve benden tarifini aldığı bu tatlının tarifini, blogumda paylaşmanın vakti geldi de geçti...

2 Türk kahve fincanı toz şeker ile 2 Türk kahve fincan unu, 1 litrelik süt içinde ısınıncaya kadar karıştırın. Isındıktan sonra içine 125 gr erimiş margarin konur. Koyulaşınca da 2 paket (6 adet) damla sakızı toz haline getirildikten sonra içine katılır ve mikser ile 10 dk iyice çırpılır. Ardından istenilen kaba dökülür ve soğumaya bırakılır.

Üstünün sosu için:
4 yumurta sarısı ve beyazı ayrı kaplarda çırpılır. Diğer yanda 3 ya da 4 kare paket bitter çikolata bir parça margarin ile benmari usulü eritilir ve soğutulur. Ardından, çikolatanın içine ilk önce yumurta sarısı yedirilir, sonra da kaşık kaşık yumurtanın beyazları eklenir.

Hazırlanan sos, muhallebinin üzerine konulur ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Şimdiden kolay gelsin,

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. İlk fırsatta deniycem :))

    bu da benim haftasonu yaptığım balkabaklı cheesecake tarifi

    http://dortyaprakliyonca.blogspot.com/2012/11/kulkedisi-chesecake.html

    YanıtlaSil
  2. süper görünüyor ellerine sağlık :)

    Sevgiler,

    Sibel

    www.sbldmrc.com

    YanıtlaSil
  3. merhabalar çok güzel görünüyor elinize sağlık :))
    bu arada ben muhallebi kaplarına aşık oldum nereden bulabilirimm
    çok teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  4. Hemen denemek istiyorum hatta Perşembe kahveye arkadalar geliyor onlara ikram edeyim neticeyi bildiririm:) Yalnız bir şey soracağım 4 yumurtanın kokusu kalmıyor değil mi çikolataya yedirildikten sonra? 4 yumurta çok gibi geldi birden.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada damla sakızını çok az toz şeker ile dövmek daha iyi netice veriyor eklemek istedim.

    YanıtlaSil